perjantai 7. helmikuuta 2014

Olympialaiset 2014, Sochi, Venäjä

Talviolympialaisten aika - se paras aika. Tällä kertää Venäjällä Sochissa. tulevatko nämä Olympialaisen olemaan Suomen kultajuhlaa, vai tulemmeko saamaan mitaleita ollenkaan? Kannustamalla se selviää!


Olympialaiset - olivat ne kesä/talviolympialaiset, ovat ammattilaisurheilijoilla ehkä yksi uran kohokohdista. Pelkästään kisajoukkueeseen valitsemaksi tulo, on jo saavutus omalta osaltaan. Itse en ole lähelläkään ammattilaisurheilijaa, joka voisi edes olla Suomen joukkueen vesipoika - mutta kuten kaikkien tosifanien kuuluukin - tulen kannustamaan Suomea omalta kotisohvalta, aina kun pystyn!
Kuten joukkueurheilussa, yleisön tuki, se paljon puhuttu kannustaminen on hyvin tärkeää. Urheilijat antavat kaikkensa, annetaan mekin heille meidän 110% tukemme!



Täältä voit katsoa 2014 olympialaisten avajaisista kuvia
http://www.olympic.org/photos/sochi-2014

Katsoessa kuvia avajaisista tulee mieleen, että nämä kisat tulevat olemaan upeita, hienoja, massiivisia, eeppisiä, legendaarisia... No, ei välttämättä mennä niin pitkällä ja sanota näiden kisojen yltävän legendan-tasolle. Uutisissahan kun ikävä kyllä ollut vähän huonompia kertomuksia kisakaupungista. Hotellihuoneet ovat painajaisia, unisex-vessat ovat saaneet uuden merkityksen tupla-toilettien myötä (kannattaa googlaa kuva, mikäli kiinnostaa millaisia vessoja Sochissa on...), sekä varsin ikävä puoli kisakaupungin toimesta, jossa se on palkannut yrityksen metsästämään kulkukoiria- ja kissoja pois kaduilta. - Tämän voi sinällään ymmärtää, että ne vaarantavat urheilijoiden turvallisuuden (esim. mäkihyppääjät, mikäli koira pääsee areenalle juuri hypyn aikana) - mutta 40 miljardia pistettynä kisoihin, voisi antaa vaikutuksen siitä, että muitakin metodeja olisi harkittu ja kaikki osapuolet tyytyväisiksi.

Ostoskanavaa lainaten "Eikä siinä vielä kaikki" - eivät varjot kisakaupungin yllä noihin yllä mainittuihin asioihin loppuneet. Terrorismi ja viimeisimpänä uutisaiheena ollut lentokoneen kaappaus (joka onneksi päättyi turvallisesti) antavat oman säväyksensä olympialaisille. Toivottavasti kaikki kuitenkin ymmärtävät urheilun tärkeyden ja nämä kisat voidaan käydä turvallisesti alusta loppuun, ilman suurempia selkkauksia. Urheilua tulee kunnioittaa - se on yhtä pyhää kuin monille uskonto.

Paluu kuitenkin itse kisoihin. Venäjällä avajaispäivää viettävät Sochin olympialaiset on kansainvälisesti mielenkiintoinen tapahtuma ja monet niitä seuraavat henkilöt kannustavat omia suosikkiurheilijoitaan, tai omaa maataan. Tai miksei voi kannustaa kaikkia tasapuolisesti. Se olisi hienoa.

Suomi kun on talvinen maa, jossa asuu eskimoita, jääkarhuja... Ai ei? No ei. Olette oikeassa. Eihän meillä nuo naapurin Mopsit mene jääkarhuista... Mutta kuitenkin, olemme aina olleet erittäin hyviä talviolympialaisissa (mäkihyppy, jääkiekko), joten uskon Suomen joukkueen pystyvän tuomaan muutamia mitaleita kotiin.

Toivottavasti Suomi tuo ainakin pari kultamitalia, hopea mitaleita ja parit pronssiset mitalit mukanaan. Uskon ainakin Mika Poutalan (pikaluistelu), Suomen naisten ja miesten jääkiekkojoukkueet (Selänne!), lumilautailu, hiihto sekä naisten curling mahdollisuuksiin mitalikamppailuissa.

  • 2 kultaa
  • 4 hopeaa
  • 1 pronssi

Siinä minun veikkaukseni mitali saaliista.- Miten sinä veikkaat Suomen pärjäävän?

Kisaohjelman löydät Ylen palvelusta:
 http://yle.fi/urheilu/sotshin_olympialaisten_kisaopas_on_avattu/6907404#days/1


Mitä joukkuita/ urheilijoita kannustat, millä tiimillä on parhaat kisasut, kuinka lausutaan Sochi - kommentoi alhaalla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti